If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз също си търся Алфа 166, дори вчера ходих до София да гледам няколко. За сега мога да кажа, че няма гаранция че като хвърлиш 15к и няма да ти се наложи да сменяш нищо. Пример: докараха ми по поръчка една 166 2.4 дизел 150 коня, 2002 година уж перфектна! Първо пристигна с ударен калник, сменени, прагове, олющени и изкривени джанти и куп неработещи неща в купето. На втората седмица се скапа съединителя! Искаха ми 10к за нея познати хора, иначе ще е към 12! Правете си сметка!!!
За това сега съм решил да дам 7-8к и с всичко което трябва или се наложи да сменя да стане 10-11к. Но да знам че аз си го правя, а не да взимам "уж" идеална кола и после да съжалявам!!
Тези които гледах в София са по 8000 с възможност за отстъпка, при това дизел! има една за 13 900 с пукнато предно стъкло и дръги забележки 2003г на бул.Тодор Александров. Ако на някой му се рискуват толкова пари!!!
Аз също си търся Алфа 166, дори вчера ходих до София да гледам няколко. За сега мога да кажа, че няма гаранция че като хвърлиш 15к и няма да ти се наложи да сменяш нищо. Пример: докараха ми по поръчка една 166 2.4 дизел 150 коня, 2002 година уж перфектна! Първо пристигна с ударен калник, сменени, прагове, олющени и изкривени джанти и куп неработещи неща в купето. На втората седмица се скапа съединителя! Искаха ми 10к за нея познати хора, иначе ще е към 12! Правете си сметка!!!
За това сега съм решил да дам 7-8к и с всичко което трябва или се наложи да сменя да стане 10-11к. Но да знам че аз си го правя, а не да взимам "уж" идеална кола и после да съжалявам!!
Тези които гледах в София са по 8000 с възможност за отстъпка, при това дизел! има една за 13 900 с пукнато предно стъкло и дръги забележки 2003г на бул.Тодор Александров. Ако на някой му се рискуват толкова пари!!!
Изобщо не се надявай, че ако купиш Алфа 166 за 7-8 хилки, после ще трябва да дадеш само 2-3 хиляди левчета. Минимум 5-6к, и то ако имаш много, ама наистина много късмет. Тая кола, ако се вземе "нов внос", буквално за 2-3 месеца може да те разори. Вервай ми, минал съм по тоя път. Всички, които скочиха на евтини 166-ци и не ме послушаха, когато ги убеждавах да не го правят, сега реват на умряло и пищят кви боклуци са италианските коли.
Виж моите разходи, хем я купих за 12 500 лв.
Един приятел си купи за 11 000 лева 166 2.4 JTD от септември 2002 г., на 142 000 по километраж, с почти всички екстри за модела, кожи, навигации, темпомат, на външен вид беше просто перфектна, салона беше като нов, боята светеше, абе направо му завидях. Двигателя работеше прилично, малко потропваше окачването, ама в рамките на нормалното. И след точно 12 дена, точно като смени маслото, се почна - турбина, разпределителен вал, не държеше налягане на маслото (под 1800 оборота светваше лампата), компресията падна зверски и даже в топлото хале на сервиза не палеше, съединителя умря, не искаше да ввключва 3-та и пета предавка, кормилна рейка, лагери на задните главини, почнаха да светкат половината лампи по таблото и да не гаснат, абе колата започна да се разпада пред очите ни.
И във Ванто я вързаха на екзаминера и се оказа, че километрите всъщност са 630 000. Мдааа
сега го чака основен ремонт на двигател, ново турбо и скоростна кутия и смяна на цялото окачване, нови амортисьори+кормилна рейка - което по най-груби сметки ще му струва поне 9-10 хиляди лева.
Просто вижте цените в Италия и ще разберете, че запазена 166 от 1999 - 2000 г. на малко километри под 6-7 хиляди евро няма - и направете сметка тия дето се продават тук по 8 хиляди лева (с печалбата на търговеца) за колко са купени от италианските морги.
Тва е от мен, не че си рекламиран моята, даже още не съм решил дали всъщност искам да я продавам, ама...внимавайте.
Напълно подкрепям Пинко. Аз също не веднъж съм казвал, но в клуба има точно 3 читави 166 и те са закупени за над 15 000 в началото. Окачването на таз кола е 3000лв сметнете в Италя колко е и дали е правено нещо на тези по 3000евр. После се почва обикновенно гуми минимум 16-ки не са малко пара, после акумолатор, консумативите са 700-800лв за да е всичко ОК. А за мен такава кола да се кърпи с евтин чарколяк си е безмслица
Даже 10000лв. са и много на тая кола в момента. Забравяте кога сте ги купили вашите, май не е вчера. То всеки има право да си търси колкото пари сметне за добре, ама който продаде 166 над 10 000лв да ми се обади.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Даже 10000лв. са и много на тая кола в момента. Забравяте кога сте ги купили вашите, май не е вчера. То всеки има право да си търси колкото пари сметне за добре, ама който продаде 166 над 10 000лв да ми се обади.
Не става дума за колко ще си продадем нашите, а за колко човекът може да си купи мечтаната кола. Тук колегите правилно предупреждават - това е кола от висок клас и поддръжката и частите са си цифра. Не можеш да караш БМВ5 или Ауди А6, а поддръжката да е като на Астра или Голф. Всеки си прави сметката за себе си - висок клас кола трябва да можеш да си го позволиш, иначе фалираш. Вярно е, че цените падат като чук, ама виж офертите - от 7.5 до 15К има-няма 100% разлика. Има си причина за това и тя се крие най-вече в годинките и километрите.
Пример: моята я взех миналия ноември за 15К - много запазена и на реални 130 хил.км (проверих компа преди да я купя) и още на следващия ден похарчих още 3000 лв !!! И не за нещо необичайно, а за съвсем нормални неща:
1. Смяна на масла, филтри, ремъци, ролки, антифриз - грубо 700 лв (с включен труд);
2. ГО + каско - 1300 лв;
3. Нови зимни гуми + стари железни джанти, нов акумулатор - 1000 лв.
Comment